Hrvatski     Deutsch     English     Magyar   Vissza a kezdőoldalra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KAPCSOLAT
Bármi kérdése, észrevétele van weboldallal kapcsolatban, kérem írjon:

info@adriaikikotok.hu

Megtekintéshez javasolt minimális felbontás: 1024x768 px

Szeretnék köszönetet mondani az alábbi személyeknek:
Horváth Csaba, aki nélkül ez az egész nem jöhetett volna létre, Gál Józsinak, akinek a hajóján és iskolájában sokat tanultam, Lénárt Anettnek és Nobik Gergőnek, akik elég türelmesen voltak hozzám és megprogramozták az oldalt és Sándor Zsoltnak a grafikai tervért.
Külön köszönet a fotókért a következő személyeknek: Dékány Zsolt, Fucskár Attila, Horváth Csaba, Szabó Jenő, Varga Erika, Csizmadia István, Reisz Gyula, Varjú Vilmos, Steicz Ádám, Hováth Attila.

Köszönet a rendelkezésre bocsájtott hajóért: Gál Józsefnek, Kovács Péternek, Sallai Józsefnek
 


Merényi Tamás - Hajózz biztonságosan!
www.merenyitamas.hu
tamas.merenyi@adriaikikotok.hu

Szeretném, ha minél többen tudnák azt, hogy nem csak a leggazdagabbak és nem csak a versenyzők kiváltsága a vitorlázás. Szinte bárki számára elérhető kaland. Azon dolgozom, hogy akarjanak eljutni, és akarják ezeket az eszközöket használni.
Nap mint nap azon dolgozom, hogy minél többen biztonságban hajózzanak, akár már az első lépéseket követően is. Célom, hogy megismertessem az emberekkel a hajós turizmus lehetőségét, a hajóval elérhető öblöket, szigeteket és azok látnivalóit, a vitorlás és motoros jachtokat, és azokat a cégeket, melyektől a hajókat és a kapitányokat bérelhetjük, valamint ha kedvet kapunk hozzá, akkor hol tanulhatjuk meg a hajóvezetést.
A Balatont és az Adriát bemutató weboldalam híd a most otthonülő, elmenni nem merő emberek és a biztonságos hajózás között.

Történet
Merényi Tamás 1973-ban született Pécsett. Felsőfokú külkereskedelmi és programozói tanulmányai után az Alexandra Kiadó szerkesztőségének a tagja, ahol az elmúlt 10 év során olyan könyvek kiadásában közreműködött, mint a 2002-ben megjelent Horváth Csaba által írt Jachtnavigátor I., II., mely könyvek tervezése közben kialakuló barátság folyománya lett egy Korzikakerülő kéthetes vitorlástúra. Közben számos utiköny is kikerült kezei közül.
Ebben az időszakban neves vitorlázókkal folytatott közös munka során egyre közelebb került a hajózáshoz, mely során együtt hajózta végig a Balaton összes kikötőjét, mérte fel földrajzi koordinátáit és vízmélységeit. Mivel a könyvekbe sokminden nem kerülhetett bele, megalapította a balatonikikotok.hu és az adriaikikötők.hu oldalakat, melyek mára egyre bővülő szolgáltatásaival biztonságban hajózni vágyók útmutatójává váltak.

Referenciák megtekintéséhez látogasson el a honlapomra.
 


Horváth Csaba
csaba.horvath@balatonikikotok.hu

A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán, a Hajózási Főiskola tengerész fedélzeti tiszti ágazatán kitűnő minősítéssel végeztem 1985-ben. A honvédségnél a Flotillánál mindvégig szerencsésen sikerült megőriznem − közkatona (matróz) státuszomat. A Mahart tengeri hajóin viszont harmadik és második fedélzeti tisztként dolgoztam, egyúttal megszereztem az általános rádiós tiszti képesítést is. Bejártam az egész Földközi-tengert, s az Északi-sarkkörtől Celebeszig a három óceánt.
Vitorlázni tizenévesként kezdtem a Balatonon. A tengeren 1992-ben tettem elso vitorlás utamat, rögtön Gibraltártól Szicíliába, onnan pedig Pulába. Azóta rendszeresen vitorlázom; 1994-ben egy monacói óceáni versenyhajón, 86’ Maxin voltam szkipper, majd − miközben a Hajózási Főiskolán oktattam, és a Műegyetemen megszereztem másod diplomámat − Magyarország elso tengeri vitorlás egyesületében, a Nautika Klubban szerveztem az első tengeri kishajóvezetői tanfolyamok egyikét. Hogy legyen mibol oktatni, itt kezdtem írni a Jachtnavigátor hajózási kézikönyvemet. A könyv az évek alatt több saját kiadást élt meg, míg végül 2002-ben az 1100 oldalasra duzzadt anyagot az Alexandra kiadó két köteteben jelentette meg. Az elméleti tanfolyamokkal párhuzamosan gyakorlati képzést is tartottam, tavasszal és osszel Korzikán, nyáron az Adrián.
Jelenleg a kétszeres földkerülő Gál József ENSZ előírások alapján dolgozó vitorlás iskolájában oktatok. Horvát B-kategóriájú kishajós képesítésem nincs.
A Földközi-tenger számos vidéke −Baleári-szigetek, Szardínia, Korzika, Szicília, Málta, Tunisz, stb − mellett a legszebb trópusi területeken is többször megfordultam már. Ezidáig − a teherhajókkal megtett utakat is ide értve − több mint 200 000 tengeri mérföldet hajóztam.
A vitorlázás mellett a tengerész irodalommal és könyvkiadással is foglalkozom, az említett Jachtnavigátor I-II. című könyvem után 2009-ben a Balatoni kikötők hajózási útmutatót adtam ki, és a méltán népszeru Adriai kikötők magyar nyelvű kétévenkénti kiadását is szerkesztem. Az elmúlt 7 évben bő egy tucat hajózással foglalkozó könyvet fordítottam magyarra, köztük a világhírű erdélyi származású vitorlázó, Jimmy Cornell Szenvedélyem a tenger című vaskos kötetét is.
46 éves vagyok, három gyermekem van, és a tévhitekkel ellentétben nincs minden kikötőben feleségem (csak itthon).
 [ Szállítási feltételek | Adatvédelmi tájékoztató | Impresszum ]
 
 
e-mail:
jelszó:

regisztráció elfelejtett jelszó
 
  
 
 
 
 
 
Partnereink         Created by: Innovative Technologies Kft. +36/30/916-4318     Design: Sándor Zsolt | www.graphis.eu