Hrvatski     Deutsch     English     Magyar   Vissza a kezdőoldalra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KÖNYVAJÁNLÓ

Adriai Kikötők 2012-2013

Karl-Heinz Bestandig

Adriai kikötők - színesben HAMAROSAN MEGJELENIK

Az idei Budapest Boat Show-n jelenik meg a közismert Adriai kikötők új kötete a 2012-2013-as szezonra. Az ismert német Adria-vitorlázó, Karl-Heinz Beständig ma már széles körben elterjedt, több nyelvre lefordított túrakalauza 1984-ben jelent meg először. Akkor kb. 333 öblöt és kikötőt tartalmazott. Néhány évvel később már 555-öt, aztán 666-ot. A 12. német kiadás óta pedig a 777-es szám szerepelt a címlapon. Az idők során a borítón megjelenő „bűvös szám” az Adrián hajózók számára a pontos hajózási információk egyfajta védjegyévé vált. Az utóbbi három magyar kiadásban (2007-től kezdve) a „bűvös számokat” az addig szokatlan 808-as szám váltotta fel. A 2010-es 24. német kiadás azonban már visszatért a „bűvös számokhoz”, így a jelen magyar kiadáson is ismét három egyforma – immár nyolcas – számjegy látható a címlapon. A legfontosabb szempontok, a naprakészség, a megbízhatóság és az áttekinthetőség a „888 kikötő az Adrián” esetében is megmaradtak.
Azonban nem ez a legfontosabb változás a könyv életében. Az eddig szerényen fekete-fehérben rajzolt lapok a 7. magyar kiadásban színesben jelennek meg, ahogy az egy valamirevaló tengeri térképhez illik. Ez egy új korszak beköszöntét jelenti. A színek megfelelnek a szabványos metrikus térképeken használatos rendszernek: a szárazföldek sárga, míg a sekély part menti vizek 1 méter mélységhatárig világoskék, 10 méter mélységhatárig sötétkék színezést kaptak. A figyelmeztető szövegek és az IHO térképjel katalógusában meghatározott térképjelek lila színűek. A fényjelzők színüknek megfelelő színben jelennek meg, míg a szektoros fényeket színüknek megfelelő körívek reprezentálják. A más oldalakra mutató hivatkozások lila színe megkönnyíti a tájékozódást a könyvben, a színes fotók pedig élénkebbé teszik az egyes oldalakat.
Az új kiadásban a teljes szöveg felújításra és aktualizálásra került, a szöveges fejezeteket friss tördelés tette szebbé és olvashatóbbá. Mindehhez új borítót kapott a könyv.
A naprakészség jegyében az időközben napvilágra került változásokat rendszeresen közzéteszi a kiadó a honlapján és a könyvet kísérő honlapon.
Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám: 152-160
Méret: 210 x 297 mm
Kiadó: Jachtnavigátor
Ár: 15.990 Ft
Megjelenés éve: 2012
 
Jachtnavigátor I.

Horváth Csaba

Magyarországon egyedülálló, nemzetközi színvonalú

JACHTNAVIGÁTOR

kishajósoknak szóló hajózási kézikönyv elmúlt években méltán sikert aratott, így most újra vitorlát bont. A kilencvenes évek közepén útjára indult – s eleinte csak fénymásolatban, majd digitális nyomdában sokszorosított formában terjesztett – könyv az évek során egyre bővült, míg 2002 nyarán az Alexandra kiadó gondozásában országosan is megjelenhetett. Most új struktúrában, a technikai-műszaki fejlődést követve, felfrissítve és az előző kiadások, az olvasói igények tapasztalatai alapján jelentősen kibővülve hamarosan megjelenik.
Az eddigi kétkötetes könyvhöz újabb kötet társul, és a kibővített első kötet is osztódott, ezzel a quadrilógiává nőtt munka a tengeri sporthajózás minden elméleti és gyakorlati területét tárgyalja. A tengeri hajózás világával ismerkedők, a kishajós tengeri vizsgákra készülők és az ismereteiket bővítő gyakorlott hajósok a könyv segítségével egyaránt birtokába juthatnak az elégséges, a szükséges és a lehető tudásnak…

Kötésmód: keménytáblás, cérnafűzött
Oldalszám: 448
Méret: 185 x 265 mm
Kiadó: Jachtnavigator
Ár: 18.990 Ft
Megjelenés éve: 2010

Belelapozok
 
HORVÁT SZIGETEK

Turista útikönyv

Az Adriai-tenger horvát szakaszán 718 sziget, 389 sziklazátony és 78 zátony található, 68 sziget lakott.
Kempingek, szállodák, képek, térképek, világítótornyok, építészet, marinák, élővilág… útikönyvünkben a horvát szigetekről minden lényeges információt megtalálnak az utazni vágyók.
Kötésmód: flexi kötés
Oldalszám: 356 oldal
Méret: 125 x 215 mm
Kiadó: Kossuth Kiadó
Ár: 4990 Ft, kedvezményes ár: 4142 Ft
Megjelenés éve: 2010
 
Adriai kikötők 2009-2010

Karl-Heinz Bestandig

A közismert, adriai vitorlázók által kedvelt és az egyetlen igazán a szabadidő hajósoknak szóló magyar nyelvű pilótkönyv, az ADRIAI KIKÖTŐ új kiadása tartalmazza a 2007 és 2008 évi frissítéseket. Karl-Heinz Bestandig 808 kikötő és 1000 GPS pozíció című kiadványa immár negyedik alkalommal jelenik meg egybekötve, tengerálló kiadásban.

A könyv magyar nyelvű változatát Horváth Csaba hivatásos tengerésztiszt fordította, gondozta.
Kötésmód: kötött, cérnafűzött
Oldalszám:
Méret: A4
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 12990 Ft
Megjelenés éve: 2009

Belelapozok
 
ADRIAI HAJÓZÁSI KÉZIKÖNYV

Mladen ©utej

A neves horvát hajózási szakértő, Mladen Šutej szerkesztésében megjelenő hajózási kézikönyv 528 oldalon, 420 térképpel és több mint 500 színes fotó segítségével mutatja be az Adriai-tenger teljes horvátországi partszakaszát hajózási szempontból.
A kézikönyv jól használható és áttekinthető információkkal szolgál. 264 természetes kikötőn, védett horgonyzóhelyen és modern marinákon kalauzolja végig az olvasót, részletes kikötői helyszínrajzokat kínálva. A korábbi hasonló kiadványoktól eltérően minden kikötőhely ismertetéséhez több légi felvétel is tartozik, amelyek segítségével a vízi járművek vezetői jó előre megtervezhetik az érkezés részleteit, így a biztonságos kikötés nem okozhat többé gondot egyetlen adriai kikötőben sem.
Kötésmód: keménytáblás
Oldalszám: 528
Méret: 200 x 270 mm
Kiadó: Kossuth Kiadó
Ár: 14 900 Ft, kedvezményes ár: 12 367 Ft
Megjelenés éve: 2010
 
ZÁGRÁBA praktikus kötet  bemutatja az adott város történelmét, kultúráját, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, az ott élő embereket. A tájékozódást részletes térképek segítik a látnivalók pontos helyének feltüntetésével. A Hasznos tudnivalók fejezetben megtalálható az összes adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.
Kötésmód: flexi kötés
Oldalszám: 256 oldal
Méret: 125 x 215 mm
Kiadó: Kossuth Kiadó
Ár: 3980 Ft, kedezményes ár: 3303 Ft
Megjelenés éve: 2010
 
SZENVEDÉLYEM A TENGER

CORNELL, JIMMY

Jimmy Cornell neve Magyarországon elsősorban az ARC, vagyis az Atlantic Rally for Cruisers atlanti-óceáni vitorlásverseny és több föld körüli túraverseny -mint az America 500 vagy a Hong Kong Challenge- kapcsán ismert. A világ legnépszerűbb, a túravitorlázók ezreinek álmait valóra váltó vitorlásversenyeinek szellemi atyja erdélyi származású, aki ma is jól beszél magyarul. Ez a könyve az első, mely végre magyar nyelven is megjelenik. Több mint harminc év élményeinek anekdotái színes forgatagban elevenednek meg a lapokon, ugyanakkor egyforma könnyedséggel feszegeti az óceáni vitorlázás gyakorlati, műszaki és emberi kérdéseit. Jimmy Cornell eseménydús élete egyformán szolgálhat példaképül az elhivatott óceáni hajósok, valamint a tenger iránti szenvedélyüket bontogató nyári adriai vitorlázók számára.

Kötésmód: cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám: 490
Méret: 184 x 252
Kiadó: Noonsite Ltd.
Ár: 9990 Ft
Megjelenés éve: 2007
 
Balatoni kikötők

Horváth Csaba

Elkészült egy új és teljesen naprakész hajózási útmutató könyv, mely BALATONI KIKÖTŐK címet viseli. Kettő az egyben, egyszerre térkép és szöveges pilótkönyv, a jól ismert ADRIAI KIKÖTŐK stílusában.

A könyv fekete-fehér térképvázlatai a turistatérképeken megszokottnál nagyobb méretarányban a mutatják be a teljes Balaton-partot, miközben a legkisebb csónak kikötőtől kezdve a legnagyobb marináig felsorakoztatják az összes kikötő kinagyított részletes rajzát. A térképvázlatokat rövid szöveges leírások egészítik ki. A könyvből megtudható, hogyan néznek ki a kikötők, hány vendéghellyel rendelkeznek és azok hol vannak, milyen szolgáltatásokat nyújtanak, megtudhatjuk, találunk-e a kikötően zuhanyt, éttermet, kapni-e parti áram csatlakozást, és hogy a hajónkon ülve letölthetjük-e e-mailjeinket kikötői WiFi-rendszeren keresztül.

Horváth Csaba, a könyv szerzője saját légifotóit felhasználva rajzolta meg a teljes partvonalat, ellenőrizte a kikötő jellegzetes GPS pozícióit, lemérte a hajózási útvonalak környéki vízmélységet.
Kötésmód: keménytáblás cérnafűzött
Oldalszám: 160
Méret: A4
Kiadó: Jachtnavigátor
Ár: 9990 Ft
Megjelenés éve: 2009

Frissítés letöltése
2010-03-02


Belelapozok
 
Angol Magyar- Magyar Angol charterszótár

Nagy Zoltán

Az első olyan angol-magyar, magyar-angol vitorlásszótár, amely nem csak a vitorlázáshoz közvetlenül kapcsolódó szavakat tartalmazza, hanem a tengeri vitorlázáshoz tartozó területek (hajóbérleti szerződés, hivatalos eljárások, műszaki adatok, biztonsági felszerelések, hajó és felszelései, kajüt, motor, villamosság és elektronika, üzemeltetés és karbantartás, navigáció, időjárás) kifejezéseit is felöleli.
A szótár első része mintegy 4000 szót és kifejezést tartalmaz. Az angol szavak és kifejezések nem csak betűrendben, hanem témánként  csoportosítva is megtalálhatóak.
A szótár második részében a tengeri kommunikációban nélkülözhetetlen szabványos angol kifejezések és azok magyar fordításai találhatók, melyeket a szerkesztő az International Maritime Organization – IMO  (Nemzetközi Tengerészeti Szervezet) által kiadott IMO Standard Marine Communication Phrases (A tengeri kommunikáció szabványos kifejezései) alapján állított össze. Az orvosi tanácsok c. rész az IMO International Code of Signals (Nemezetközi kódjelek) Medical Section-ben (Orvosi rész) leírt szabványos kifejezéseket és azok magyar fordítását tartalmazza. 

 „Véleményem, hogy ez a szótár egyedülálló, „naprakész” gyűjteményként hiánypótló használati eszköz a kedvtelési és professzionális hajózás számára egyaránt. Nélkülözhetetlen fedélzeti szótárként ajánlom a speciális szavak és nyelvi nehézségek zűrzavarában „botladozó” tengerészkollégák számára.”
Dr. Schláth János
hosszújáratú tengerészkapitány
Kötésmód: ragasztott, cérnafűzött
Oldalszám: 292
Méret: 202x150 mm
Kiadó:
Ár: 7990 Ft
Megjelenés éve: 2009
 
HAJÓZÁSI SZABÁLYZATKönnyen, gyorsan, egyszerűen minisztériumi rendelet
A kiadvány a magyar hajózási szabályzat a 39/2003. (VI.13.) GKM rendelet, 15 éves szakmai gyakorlat és számos érintett véleményének felhasználásával készült. A kiadó, a Kovi könyv a könyvet a hazai belvízi sporthajós vizsgára való tanfolyami keretek közötti, vagy egyéni felkészüléshez javasolja. Szóbeli vizsgakérdésekkel, a sporthajósokat érintő jogszabály szemelvényekkel.
Kötésmód: ragasztott, kartonált
Oldalszám: 144
Méret:
Kiadó: Kovikönyv
Ár: 2400 Ft
Megjelenés éve: 2000
 
VERSENYVITORLÁS TAKTIKA

Bill Gladstone

Taktika és stratégia
A jó versenytaktika, a megfelelő alapokkal győzelemre vihet egy egységet. A taktika önmagában, alapok nélkül azonban haszontalan tudás. Könyvünkben abból a feltételezésből indulunk ki, hogy a sikeres versenyzéshez már megvannak a megfelelő alapok, azaz a hajó kezelése és sebessége is megfelelő. Mielőtt azonban belefognánk a vitorlás versenytaktika ismertetésébe, jöjjön még egy fontos gondolat: a versenypiramis alapja a megfelelő fizikai és technikai felkészülés, azaz versenyezni csak jó állóképességgel és szakszerűen felkészített vitorlással érdemes. Könyvünkben igyekszünk a versenystratégia és taktika teljes területét átfogni. Bár a fejezetek egymásra épülnek, az egyes részek felhasználhatók önállóan is. Az illusztrációk is azt a célt szolgálják, hogy a kérdések szemléletes összefoglalását adják. Ezért, ha egy kérdésre keressük a gyors választ, az illusztrációk alapján hamar megtalálhatjuk.
Kötésmód: ragasztott, kartonált
Oldalszám: 187
Méret:
Kiadó: Tihany Hajós Egylet
Ár: 4500 Ft
Megjelenés éve: 2004
 
TENGERÉSZ A SZíVEM, TENGERÉSZ...

Dr. Schláth János

Tengerésztörténetek
A magyar hajózás története
Hajózási szlengszótár
A biztonságos, sötét kabin heverőjén fekve, félálomban hallgattam az eső csendes kopogását. A kabinfal mögötti kerékdobban álmosító egyhangúsággal, néha megnyikordulva dogobtak, paskolták a vizet a keréklapátok. Fejem felett, a parancsnoki hídról apám lassú, nyugodt léptei koppantak, ahogy a viharfülke és a kerékállás között rótta őrszolgálatának kilométereit. A hajó időnként kissé megbillent, kilendült, ha a mögötte felcsatolt uszályokat az áramlat, vagy egy szélroham elsodorta. Ilyenkor hallatszott apám nyugodt, tempós hangja, ahogy szót váltott a kormányossal, vagy hátraszólt a vontatóköteleknél őrségező személyzetnek. Magamra húztam a takarót, mélyet sóhajtva elhelyezkedtem, biztonságban, otthon éreztem magam, elaludtam. Ez volt az első behajózásom...

(Részlet az Előszóból)
Kötésmód: ragasztott, kartonált
Oldalszám: 172
Méret:
Kiadó: magánkiadás
Ár: 3990 Ft
Megjelenés éve: 2006
 
GPS MINDENKINEK

Dr. Borza - Gerő - Mohos - Szentpéteri

Ha megéhezünk, egy GPS eszköz adatbázisából könnyen rátalálunk a közelünkben lévő étteremre, ha elálmosodunk szállást, ha eltévedünk, kiutat mutat. Vigyáz autónkra, kivezet a város forgatagából, és segítségével visszatalálunk kedvenc helyeinkhez. Az űripar legjobb, legizgalmasabb remeke a globális helymeghatározó rendszer, a GPS, mely láthatatlanul öleli körül a Földet új, korszerű, ma még talán ismeretlen szolgáltatások feltételeit megteremtve. A jövő tizenévesei a randevú helyszínének akár a koordinátáit is megnevezhetik, mert természetes lesz, hogy azt a partner is megtalálja. A kézikönyv könnyen érthetővé és egyértelművé teszi, hogy miért kell nekünk GPS.
Kötésmód: ragasztott, kartonált
Oldalszám: 255
Méret:
Kiadó: Sztrato Kft.
Ár: 1990 Ft
Megjelenés éve: 2005
 
ÉLESEDJ ÉS GYORSULJ

Ivar Dedekam

A vitorla és a rudazat beállítása
Ennek a könyvnek az a célja, hogy bemutassa, miként lehet a vitorlát és a rudazatot a legmegfelelőbb módon beállítani. Az aerodinamika alkotja minden vitorlás szakirodalom alapját, de nem szükséges az aerodinamika mélységes ismerete ahhoz, hogy a vitorlázás területén jó eredményeket érjünk el.
Az aerodinamika egy bonyolult tudomány, amelyhez csak igen kevés vitorlázó ért valóban. Olyan "szakértőkben" soha nincs hiány, akik megpróbálják a vitorla és a rudazat működését elmagyarázni a legfrissebb divatos teóriák alapján. Néhány e teóriák közül pontatlan, és nem állja ki az idők próbáját. Gyakran működnek bizonyos esetekben, de nem használhatók általánosságban. A tapasztalat és a megfigyelés adta leckék értékesebbek, mintha valaki szolgai módon követ olyan tudományos elképzeléseket, melyeknek talán semmi közük nincs ahhoz, ami valójában egy vitorláson történik.
Kötésmód: ragasztott, kartonált
Oldalszám: 80
Méret:
Kiadó: Kovikönyv
Ár: 3800 Ft
Megjelenés éve: 203
 
VITORLÁZÁS / SAILING

BRAIBANTI, FABIO

Azoknak, akiknek az élete a tenger / To whom finds his life in sea
A magyar és angol nyelven íródott kötet 500 lenyűgöző vitorláshajó fotóját tartalmazza, a szelekkel, csomókkal, haladási irányokkal és a hajózásban használatos jelzésekkel kapcsolatos alapfogalmakkal, valamint hasznos, vitorlás szakkifejezéseket tartalmazó szószedetet. A szerző Milánóban élő fotográfus, aki tekintélyes, olasz szak- és napilapoknak dolgozik.
magyar és angol nyelven
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Oldalszám: 668
Méret: 132 x 131
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 3990 Ft
Megjelenés éve: 2006
 
VITORLÁS KÉZIKÖNYVÁtfogó útmutató a vitorlázás szerelmeseinek
A vitorlás kézikönyv megtanítja a biztonságos hajózáshoz szükséges alapokat, fejleszti a vitorlástudást és bevezet a tengeri túravitorlázás változatos világába. Alapvető forrásmű mindazok számára, akik a vitorlázástól a legtöbbet szeretnék kapni. Könnyen áttekinthető, 500 színes fotóval és illusztrációval. Átfogó útmutatóval szolgál olyan kérdésekben, mint:
    a megfelelő hajó kiválasztása,
    hogyan készül a hajó és felszerelése,
    miként vitorlázzunk különféle időjárási viszonyok között,
    kikötés és horgonyzás,
    navigáció és meteorológia,
    hajó vétele, eladása, bérlése és biztosítása.
A Vitorlás kézikönyv összeállításában a legnagyobb vitorlásközpontok munkatársai működtek közre. A könyv szakértője a világ egyik legjobb skippere, Halsey C. Herreshoff, aki 1974-ben Americas Cup-győzelemre navigálta a Courageous nevű hajót.
Kötésmód: ragasztott kartonált2008
Oldalszám: 224
Méret: 153 x 229
Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Ár: 3990 Ft
Megjelenés éve: 2008
 
Reeds Hajóskapitányok kézikönyve

PEARSON, MALCOLM

Emlékeztető összefoglaló és gyorskalauz
A Reeds hajóskapitányok kézikönyve azok számára készült, akik a sport és a hobbi kedvéért szállnak tengerre. Ez a zsebkönyv a legtöbb olyan navigációs problémára választ ad, amelyek a part menti hajózás során felmerülhetnek. E frissen megjelent hiánypótló munkát nagy haszonnal forgathatják a kishajóvezetői tanfolyamok hallgatói is.
Kötésmód: ragasztott kartonált
Oldalszám: 170
Méret: 100 x 160
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 1990 Ft
Megjelenés éve: 2003
 
TELJES VITORLÁS KÉZIKÖNYV

SLEIGHT, STEVE

Steve Sleight aktív és eredményes vitorlásversenyző, és egyben gyakorlott vitorlásoktató. Munkája az oktatás szempontjait figyelembe véve átsegíti a kezdőt a nehézségeken, de hasznos tanácsokat nyújt a tapasztaltabb vitorlázóknak is, és segíti az aktív versenyzőket is. A Teljes vitorlás kézikönyv hasznos kézikönyv oktatónak, pedagógusnak, edzőnek egyaránt. Az ötletes és szakszerű szerkesztésnek és tördelésnek köszönhetően könnyen megtalálhatóak egy-egy adott kérdésre, problémára a válaszok. 320 oldal, tele színes illusztrációkkal, kemény kötésben. A Teljes vitorlás kézikönyv a vitorlázás gyakorlati tudásanyagát foglalja össze, kitűnő kiegészítője a Jachtnavigátornak.
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Oldalszám: 320
Méret: 195 x 240
Kiadó: Park Könyvkiadó
Ár: 7900 Ft
Megjelenés éve: 2003
 
VITORLÁZÁS HALADÓKNAK

DRISCOLL, JOHN

Szárazföldi edzés vitorlástudásod tökéletesítésére
Kevés vitorlázó állíthatja, hogy már nincs mit tanulnia erről a sportágról. Ez a könyv segíthet képességeid fejlesztésében. A Vitorlázás haladóknak nemcsak a különböző tudásszintű vitorlázóknak nyújt segítséget a vízen töltött órák megszépítésére, de felfedezheted tudásod hiányosságait is. A sportág egyik legnevesebb oktatókönyv-írója számos értékes és egyszerű instrukcióval látja el az olvasót a vitorlázás minden területén. Mennyire vagy jó vitorlázó? Ennek a kézikönyvnek a segítségével tesztelheted tudásod, és elméleti magyarázatokat is kapsz a válaszok mellé. Egyszerű kérdés-felelet formában jelennek meg a szituációk, melyben a szerző felveti a problémát, majd szakszerű magyarázatot ad. Így könnyen végiggondolhatod a lehetséges válaszokat. Fejleszd tudásodat!

Kötésmód: cérnafűzött kötött
Oldalszám: 128
Méret: 195 x 250
Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Ár: 3 990 Ft
Megjelenés éve: 2004
 
VITORLÁZÓK KÉZIKÖNYVE

BRADEN, TWAIN

Alapvető tudnivalók és professzionális tanácsok
A könyvben mindvégig egy hatméteres, műanyag, hosszú tőkesúlyos, szlúp vitorlázatú, beépített motorral és kormányrúddal rendelkező kisvitorlást vettünk alapul. Semmi baj, ha az ön hajója eltér ettől a modelltől; ez a Mindenki hajója, és a közölt információkat könnyűszerrel hozzáigazíthatja a saját körülményeihez. Ha olvasás közben úgy érzi, elvész a részletekben, gondoljon a végső céljára: arra az érezésre, hogy kezében a kormányrúd, a szél belekap a vitorlákba, és a hajója hamarosan könnyedén suhan a vízen...
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Oldalszám: 192
Méret: 195 x 245
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 2990 Ft
Megjelenés éve:
 
VITORLÁSOK ÉS JACHTOK

GIORGETTI, FRANCO

Sport- és fejlődéstörténet
Kezdetben az ember egy nagyobb vászondarabot kötözött egy rúdra, és felfedezte, hogy az mozgatja a csónakját. Az évszázadok során azután e találmány bámulatos fejlődésen ment keresztül. A kötet e csodálatosan nagyívű pályafutás történetét meséli el, a jachtsport kezdeteitől és a németalföldi sétahajóktól egészen a huszadik század hi-tech versenyvitorlásáig, felrajzolva a talán legszebb emberkéz alkotta eszköz, a jacht színes történelmi tablóját.
Kötésmód: cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám: 304
Méret: 265 x 365
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 9980 Ft
Megjelenés éve:
 
VITORLÁS HAJÓK

GIORGETTI, FRANCO; ABRANSON, ERIK

A vitorlázás története a kezdetektől napjainkig

Vitathatatlan, hogy a vitorlás hajók a tengerek fejedelmei. Sokkal inkább azok, mint a hadihajók vagy az Atlanti-óceánt átszelő luxusgőzösök; a vitorlás hajó a ragyogást, az ünnepélyességet testesíti meg. Szünet nélkül viaskodik a széllel, azzal az elemmel, amitől valójában életre kel. Kötetünk nagyszerű fotók kíséretében mutatja be a hajótípusokat és azok fejlődését, egészen a kezdetektől. Részletesen tárgyalja a hajózás történetének legfőbb fordulópontjait az ókortól napjainkig, elemzi a vitorlás hajókat, amelyek közül sok még ma is rendszeresen járja a tengereket. A Vitorlás hajók történelmi kutatómunka és a leghíresebb, legszebb vitorlások látványos évkönyve is egyben.
Kötésmód: cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám: 304
Méret: 265 x 360
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 9900 Ft
Megjelenés éve:

Belelapozok
 
VERSENYHAJÓK ÉS LUXUSJACHTOK

SERAFINI, FLAVIO

Korabeli hajók belseje, részletei és felújításai

A 20. század egyedi tervezésű vitorlásai láthatók a nagyszerű felvételeken, amelyek tárgyszerűségükön túl megragadják a hajók világát, a belső terek apró részleteit és hangulatát, a szerkezet szépségét, finomságát, lényegét, egyszóval egész lelkét. A színek elevensége, a nemes faanyag visszafogott eleganciája, a sárgaréz csillogása, a helyreállítás nehéz, aprólékos, de mindenképpen felemelő pillanatainak megörökítése arról is tanúskodik, hogy a fotós rajong a vitorlásokért. Ennek köszönhetően az olvasó egyedülálló válogatásban gyönyörködhet, amelyből megismerheti a vitorlázás történetét és a híres hajótervezőket is.
Kötésmód: cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám: 438
Méret: 270 x 315
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 12990 Ft
Megjelenés éve:
 
MAGÁNYOS VITORLÁSOK

COMPTON, NIC

Legendás hajósok és nagyszerű versenyek. Ellen MacArthur előszavával.

Ez a könyv drámai beszámoló a világ legnehezebb vitorlásversenyeiről, az Ostarról, a Figaróról, a Mini-Transatról, a Route de Rhumról, az Around Alone-ról és a Vendée Globe-ról. A versenyek leírását a legnevesebb férfi és női vitorlázók rövid életrajza tarkítja. A felsorolt sportolók között olyan neveket találunk, mint Robin Knox-Johnston, Eric Tabarly, Mike Birch, Christophe Auguin és Ellen MacArthur. Az egyes versenyek útvonalát részletes térképeken kísérhetjük nyomon, amelyeken a legfontosabb állomásokat külön is kiemeltük.
Kötésmód: cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám: 192
Méret: 225 x 285
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 4999 Ft
Megjelenés éve:
 
KLASSZIKUS VITORLÁS JACHTOK

SERAFINI, FLAVIO; TAYLOR, JAMES

A világ legszebb vitorlásainak technikai és történeti adatai. Flavio Serafini albuma a klasszikus vitorlás jachtokra vonatkozó alapos történeti kutatások eredménye. A könyv több mint 300 olyan vitorlásról nyújt részletes történeti és műszaki áttekintést, amelyek mind a mai napig részt vesznek a nagyobb versenyeken. A leírásokat James Taylor és más ismert európai fotográfusok ragyogó tengeri látképei és hajóbelsőket ábrázoló fotói illusztrálják. Ez a kiadás azokat a hajókat mutatja be, amelyek már bevonultak a vitorlázás történetébe. A képek segítségével betekinthetünk a jachtok fedélzetére és pompás kabinjaiba, a szöveg pedig a legénység tagjairól is mesél, akiket a tenger szeretetének és a vitorlázás páratlan szabadságának mélyről jövő érzése jellemez. Ez a szép kivitelű, elegáns kiadvány annak a varázslatos világnak a költészetét idézi, amely e hajók nélkül örökre elveszett volna.
Kötésmód: ragasztott kartonált
Oldalszám: 438
Méret: 195 x 235
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 6990 Ft
Megjelenés éve:
 
HAJÓK ENCIKLOPÉDIÁJA

GIBBONS, TONY

A tenger a civilizáció hajnala óta nagy erővel vonzza az emberiséget. Az eltelt évezredek alatt az ember hajók megszámlálhatatlan sokaságával szállt tengerre, majdnem ugyanennyire számos, szerteágazó céllal. A Hajók enciklopédiája ebben az elképesztően gazdag világban segít eligazodni több mint 1500, történeti szempontból jelentős hajó ismertetésével, amelyeket az ősidőktől napjainkig minden korból és földrajzi régióból válogattunk össze. Egyiptomi papirusztutaj, viking hosszúhajó és 16. századi gallion éppúgy szerepel e lapokon, mint repülőgép-hordozó, a 21. század nukleáris tengeralattjárói vagy lopakodó korvettjei.
Kötésmód: cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám: 544
Méret: 235 x 290
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 12990 Ft
Megjelenés éve:
 
KLASSZIKUS VITORLÁSOK RENESZÁNSZA

Nic Compton

A Klasszikus vitorlások reneszánsza a nevezetes jachtokat, a híres hajóépítő műhelyeket és tervező mérnököket, valamint a régi hajókat új életre keltő restaurátorokat mutatja be; feltárja elottünk, hogyan vált a hajdani fahajók iránti lelkesedés világméretű jelenséggé az Egyesült Államoktól kezdve Európán át Ausztráliáig. Nic Compton, az író, fotográfus és vitorlázó nyomon követi a klasszikus jacht történetét XX. század közepén bekövetkezett trónfosztásától jelenkori feltámadásáig. A színes fotókkal teli kötet tiszteletadás a hamisítatlanul tündöklő ragyogás, az időtlen elegancia, a kifogástalan tervezői munka és a tökéletes hajóépítés előtt. E jellemzők definiálják a klasszikus jachtokat, teszik őket legendás régi vízi járművekké, vagy éppen a jelen pompás "modern klasszikusaivá".
Kötésmód: kemény borító
Oldalszám: 192
Méret: 240 x 300 mm
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 4 999 Ft
Megjelenés éve: 2006
 
A VILÁG NAGY VITORLÁS VERSENYEI

Anthony & Sue Stewart

A kötet a világ huszonegy legvonzóbb és legnagyobb fizikai kihívást jelentő vitorlásversenyét mutatja be.
A látványos térképekkel és több mint 200 színes fotóval illusztrált könyv a nagyobb, part menti, óceáni és föld körüli klasszikus versenyek izgalmas világába nyújt bepillantást. A versenyútvonalak látványos térképei, az emlékezetes teljesítményekkel büszkélkedő nagyszerű vitorlázók életrajzai s az egyes versenyidőszakok fénypontjainak rövid összefoglalása lehetővé teszi, hogy a könyv egyszerre lehessen konkrét adatok tárháza, illetve látványos bemutatója az igézetnek és a tisztán fizikai kihívásnak, melyek együtt járnak e kemény sporttal.
Kötésmód: kemény borító, cérnafuzött
Oldalszám: 160
Méret: 273 x 308 mm
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 5999 Ft
Megjelenés éve: 2007
 
SIR PETER BLAKE UTOLSÓ NAGY KALANDJA (A Seamaster és a blakexpeditions útja az Antarktisztól az Amazonasig)

Alan Sefton

Ez a nagyszerű könyv a néhai Sir Peter Blake utolsó utazását kíséri végig.
Nyomon követi a legendás vitorlázót és utazót, amint a Seamaster vitorláson tett kutatóútja, a blakexpeditions során kitapintotta a Föld védtelen ütőereit. Az expedíció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a tényre: a minket körülvevő világ az eddiginél jóval nagyobb gondoskodásra szorul. Sir Petert 2001 decemberében az Amazonas torkolatában folyami kalózok támadták meg. Maghalt, miközben hajóját és legénységét védelmezte.
Kötésmód: kemény borító, cérnafuzött
Oldalszám: 215
Méret: 255 x 315 mm
Kiadó: Alexandra Kiadó
Ár: 5999 Ft
Megjelenés éve: 2006
 
 
 
e-mail:
jelszó:

regisztráció elfelejtett jelszó
 
  
 
 
 
 
 
Partnereink         Created by: Innovative Technologies Kft. +36/30/916-4318     Design: Sándor Zsolt | www.graphis.eu