Hrvatski     Deutsch     English     Magyar   Vissza a kezdőoldalra
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvarner - Velebit
 
Városok/települések: Baąka, Cres, Crikvenica, Jadranovo, Krk, Mali Loąinj, Molat, Nerezine, Novalja, Novi Vinodolski, Omiąalj, Punat, Rab, Rijeka / Fiume, Senj, Silba, Supetarska Draga, Susak, ©imuni, Veli Losinj
Válasszon települést a térképen
 
 
Kikötő   Horgonyzóhely    Charter   Benzinkutak   Vámkikötők   Világítótornyok
 
 
* A horgonyzóhelyeknél a kékkel megjelenített földrajzi koordináták navigálásra nem alkalmasak. Hamarosan pontosítom.
 
A régió leírása


A tengerpart teljes horvátországi hossza: 6278 km, ebből 4398 km a szigetek, sziklazátonyok és szitek partjaira vonatkozik. A szigetek, sziklazátonyok és szirtek száma 1244.

A Kvarner-öböl, ez a három oldalról hegyekkel körülvett, védett öböl kitűnő nyaralási célpont az idelátogatók számára. A Kvarner-öbölben találhatóak a legnépszerűbb horvát szigetek, mint például a Krk-sziget, a Rab-sziget és a Losinj-sziget. Ide tartozik még Pag és Cres, Rab, Pag és Vir is. A terület nevezetessége  a fakókeselyű és a delfin populáció. Jó a közlekedés, Krk és Pag szigetét híd köti össze a szárazfölddel. A térség legfőbb városa Rijeka.
Horvátország legnagyobb karneválját Rijekában rendezik és ugyancsak itt található Horvátország legnagyobb hajóépítészete is.
A Velebit hegység Novi-Vinodolski és Obrovac között terül el, a legnagyobb hegyvonulat Horvátországban. Legmagasabb csúcsa 1757 m. A Dinári-hegység részét képezi az Adriai-tenger partján. Velebit egésze természetvédelmi terület, két csúcsa, az Észak-Velebit (Sjeverni Velebit) és Paklenica nemzeti parkok, ezenkívül itt található még két természeti rezervátum: a Hajdučki és Roľanski kukovi.
Az öblökben horgonyzáshoz gyakran túl mély a víz. Bóra idején különösen veszélyes itt hajózni.

Mérsékelt éghajlattal rendelkezik, ami főleg a Földközi-tenger hatásának és a meleg tengeri áramlatoknak köszönhető, valamint annak, hogy keletről hegyvonulatokkal van körülvéve. A levegő átlaghőmérséklete itt júniusban 26°C körül mozog, júliusban, valamint augusztusban eléri a 30°C -ot, szeptemberben ismét 26°C körül mozog. A víz átlaghőmérséklete júniusban 22°C, júliusban 25°C, augusztusban egy fokkal alacsonyabb, de még szeptemberben is eléri a 22°C -t.
 
 

 
 
e-mail:
jelszó:

regisztráció elfelejtett jelszó
 
  
 
 
 
 
 
Partnereink         Created by: Innovative Technologies Kft. +36/30/916-4318     Design: Sándor Zsolt | www.graphis.eu